Soffbord i marmor

Marmor är en bergart som till stor del består av kalkspat och bildas genom att kalksten utsätts för höga tryck. Marmor i sin renaste form är helt vitt men när det kommer till möbler brukar man vilja ha lite kemiska föroreningar för att skapa det flammiga mönstret.

Soffbord med marmor har varit populärt länge men efterfrågan på det svänger över tid. Det finns många fördelar med soffbord i marmor där den ena är att den slits väldigt lite om något alls. Däremot är det inte extremt hårt utan ganska enkelt att arbeta med och kan mycket väl knäckas om skivor utsätts för mycket tryck eller slag. I övrigt är det dock slitstarkt och håller väldigt bra.

En annan nackdel med marmor är att det är väldigt tungt och är kanske en av de större nackdelarna med det. Ett soffbord i marmor står väldigt stabilt men är inte så roligt att flytta på.

Runda soffbord i marmor

soffbord-marmor-runtMarmor är relativt enkelt att arbeta och det finns inget som säger att man inte kan ha ett runt soffbord i marmor. Hos de butiker vi listar hittar du både runda och ovala soffbord i marmor. Det är dock sällan att hela soffborden är gjorda i marmor utan det kan t.ex. vara att borsskivan är i marmor medan resterande är i någon snyggt färgad metall eller trä.

Runda soffbord har en mängd fördelar jämfört med rektangulära soffbord. De ger mer plats om du har en soffa eller soffgrupp där det inte får plats något stort soffbord. Istället får kanter som är i vägen så böjs soffbordet av och ger mer plats åt benen.

Köp soffbord i marmor

Marmor är väldigt tungt och det kan vara svårt att bära en bordsskiva själv som är helt i marmor. Soffbord kan vara ganska små men det kan ändå bli väldigt mycket vikt vilket kan vara bra att känna till.

Om du köper soffbordet online så får du tillgång till ett mycket bättre utbud och du bör ta en titt på dessa butiker. Här kommer du också få soffbordet levererat hem till dörren vilket gör att det blir mycket lättare för dig att ta hand om det.

 

Kommentarer är stängda